Skip to Content

Zebră De ce nu se poate domesticite

Closed
by septembrie 21, 2016 Astronomie și spațiu

Deși cal zebră sunt similare în multe privințe, dar nu poate fi domesticit oameni.

Deoarece zebră și cal sunt foarte similare în multe privințe, și așa oamenii au încercat vreodată de echitatie o zebră pentru a juca.
2005 filmul „Cursa Zebra” The este despre un tânăr ecvină zebră vrea să ia povestea jocului, dar producătorii au fost obligați să utilizeze caii în unele scene ca un substitut.
UNM Clothing

zebră coamă și coadă, de fapt, mai asemănător cu un măgar, și reflectă istoria evolutivă a speciei Equus.
Cu toate ca cai, măgari și zebrele au evoluat de la un Hyracotherium strămoș comun (supraviețuire la urmă cu aproximativ 5500 de ani în Europa și America de Nord), dar relația genetică dintre o zebră și un măgar mai aproape decât calul.

ecvine America de Nord, la aproximativ 8 1000-10000 a dispărut cu ani în urmă, în timp ce în Europa și Asia, oamenii Paleoliticului pe câmpiile deschise ale unui număr mare de vânătoare de cai sălbatici.
schimbările climatice, pădure a crescut și a prădătorilor umane cauză comună a acestor migrația Mustangii din Est spre regiunea semi-deșert din Asia Centrală.

strămoșii sălbatici caii de astăzi a fost domesticit pentru prima data in preerie succesului vestic al Europei, în cazul în care arheologii au descoperit cele mai vechi dovezi ale cailor domestice.
Studii recente arată, de asemenea, că atunci când Broncos a continuat în Europa, a fost, de asemenea, adăugate în mod continuu numărul de Marco.

caii au fost inițial domesticite ca un produs alimentar, dar cu rolul lor în domeniul transporturilor, comunicațiilor și joacă război mai mult și mai mult, ele ocupă o poziție tot mai importantă în dezvoltarea civilizației umane.
Cel mai renumit este din secolul al 13-lea, când Genghis Han calul mongol creat prin intermediul unui imens imperiu.

pentru civilizația umană, dacă calul este atât de important, atunci de ce nu o zebră?
Ființele umane are originea în Africa, este un pic ciudat de ce acești oameni dor cu un animal foarte util pe continent.
Cu toate acestea

zebră și cal clase eurasiatice, ei trăiesc în Africa, în special, de securitate și sunt adaptate în mod special la mediul lor.
Cu toate acestea, pentru a fi în măsură peste o lei, gheparzi și hiene și alte animale de pradă mari medii de viață, zebrele au evoluat într-o alertă specială care și animalele sensibile, s-ar fugi în fața unui pericol, iar dacă este prins va face un răspuns puternic.

zebră lovituri cu piciorul poate face ruptura gura leului.
De asemenea, ei prezintă un comportament muscand sălbatic, iar ei au capacitatea de a reacționa rapid la prova, care îi poate ajuta să scape coarda coarda de captare umană.
După ce a familiarizat cu comportamentul de vânătoare vânător uman, dar, de asemenea, face o zebră a format un comportament puternic de evitare.

Toate acestea înseamnă că zebra nu este aproape de oameni, și nu este potrivit pentru speciile domesticite aparțin.
explorator britanic și polymath Francis Galton a pus cazul speciilor de zebră ca dificil de manipulat.
Olandeză a dorit vreodată să zebră stabilit pe cai, în ciuda unor succese, dar aceste animale încăpățânate fac de multe ori oamenii se simt frustrare.

Previous
Next