Skip to Content

Bloomberg: 2030 car-sharing va deveni industria auto de masă se confruntă cu transformare

Closed
by octombrie 13, 2016 O nouă tehnologie

Potrivit britanic „Daily Mail” a raportat la 11 octombrie, Bloomberg a lansat un raport, de așteptat până în 2030, încurajarea guvernului și stimulente, mașinile electrice și numărul de mașini auto-conducere vor continua să crească, sau serviciul car-sharing
va domina piata.
Această inițiativă va reduce nu numai emisiile de gaze nocive, poate îmbunătăți de asemenea congestionării traficului, ambele.
Dar, de asemenea o mare provocare pentru industria de automobile.

de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, guvernul încearcă prin subvenții, stimulente fiscale și introducerea unor zone cu emisii reduse și a altor politici pentru a încuraja oamenii să folosească vehicule electrice.
Cheap Cigarettes

Potrivit firmei de consultanta McKinsey si raportul Bloomberg New Energy Finance a arătat că prețul de baterii litiu-ion a scăzut de la 2010 până la 1000 $ pe oră kilowatt (aproximativ 6718 de yuani), în 2015 la $ 350 (aproximativ 2351 de yuani
RMB), costurile au scăzut cu 65%.

condus de noi infrastructuri va fi nașterea unui număr mare de vizitatori ușă de serviciu-sharing auto.
În orașe precum Londra și Singapore, ținând seama de politica de emisii stricte, reducerea costurilor, precum și factorii de interes propriu, este probabil să renunțe la utilizarea autoturismelor personale.
A raportat că, în 2030, într-o dens populate și este de așteptat, cu venituri ridicate urbane Londra, Singapore și alte vehicule electrice pe drum pentru a reprezenta 60% din mașină.
Între timp, în 10 vagoane, vor exista patru vehicule autonome.
Aceasta este introducerea unor zone cu emisii reduse, de sprijin pentru consumatori și rezultatul unei economii de piață prietenos.

dar creșterea în vehicule electrice pot fi, de asemenea, o amenințare pentru industria de automobile.
Raportul analizează viitorul industriei automobilelor se va confrunta cu o transformare fundamentală, necesitatea traficului auto privat pentru serviciile de transport public.
Comercianții cu amănuntul benzină ar trebui să ia în considerare, de asemenea, generarea de bani curentă a activelor, precum și aspecte, cum ar fi modul de a obține mai multe venituri din taxa, piața cu amănuntul și serviciul flotei.

Previous
Next